На Виноградівщині взялися за стихійний базар на вузькоколійці (ФОТО)

5
0

Вже неодноразово була порушена проблема стихійної торгівлі на вузькоколійці.

Як говорили компетентні люди, коментуючи проблему, говорили, мовляв, «ми готові вирішувати це питання, якщо заручимося підтримкою органів місцевої влади, міліції і, звичайно, громади міста, адже тільки спільними зусиллями можна зрушити щось з місця», розказала Ганна Кобаль з  Новин Виноградівщини.

З того часу не змінилося нічого. Зрештою, й не відомо, чи були спроби об’єднання спільних зусиль. Але проблему з мертвої точки не зрушено. По четвергах і неділях, у дні, коли функціонує «великий базар», там вирує велелюддя, ігноруючи потяг і наражаючи себе на небезпеку. Хтозна, як викорінити звичку? Як протидіяти стихійній торгівлі на вузькоколійці?

Над цими питаннями ламає голови й керівництво «Укрзалізниці». А минулого четверга до Виноградова приїхала група співробітників транспортної міліції. До кожного, хто розклав свій товар просто на землі, впритул до рельсів, вони підходили і попереджали: «Торгувати на коліях не можна. Це небезпечно і неприпустимо». Більшість погоджувалися, деякі встрявали у суперечку.

Своє бачення проблеми прокоментував підполковник міліції, заступник начальника лінійного відділу міліції станції Чоп Ігор СЛИВАР:

– Що робити, аби люди, які торгують на вузькоколійці, своїми діями не створювали загрозу небезпеки руху поїздів? Це питання порушує «Укрзалізниця». Як можна вплинути на цих людей? Як вирішити цю ситуацію? Мої пропозиції: вийти з цією проблемою на сесію міської ради й винести питання про облаштування додаткових місць для торгівлі. Люди ж кажуть: «А де нам торгувати, якщо не тут?». Ми розуміємо, що роблять вони так не на зло «Укрзалізниці». Мабуть, усе-таки бракує місць для торгівлі. Але ж як можна торгувати на рельсах? Це ж зона підвищеної небезпеки!

А проблема й справді не надумана. Уявіть собі, як почувається машиніст, проїжджаючи повз цей стихійний ринок? Тут і до біди недалеко. Не дай, Боже, потрапить хтось під колеса потяга. Може, комусь раптово стане зле, чи запаморочиться в голові від сонця, чи хтось знепритомніє. Впаде людина на колії. Тоді неминуче станеться трагедія і хто відповідатиме за це?

Але проблема, на жаль, тягнеться роками. Якщо раніше вона не поставала так гостро, то наразі питання ставиться принципово. Воно навіть виносилося на розгляд наради управління міліції «Львівської залізниці». Питання болюче, воно потребує вирішення. Торгівлі на коліях не повинно бути. Сьогодні ми, до прикладу, приїхали і провели роз’яснювальну роботу з людьми з метою попередження стихійної торгівлі на вузькоколійці. Розуміємо і їх (роботи немає, виживати якось треба), терпляче вислуховуємо нарікання, мовляв, де ж нам торгувати? Але, наскільки мені відомо, ніде в Україні такої проблеми немає. Ніде люди не торгують просто-таки на коліях. Отож, нам доведеться продовжувати вести цю роботу. Але вирішувати цю проблему дійсно потрібно спільними зусиллями. І місцева влада, на наше переконання, не має стояти осторонь.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також