На Виноградівщині зустрічали зарубіжних письменників

11
0

Зустріч відбулася нещодавно у читальному залі центральної районної бібліотеки у Виноградові.

Майстри слова прибули з Сербії та Словаччини. Оскільки це їх перший візит на Закарпаття, гостей супроводжував голова інституту угорської культури Закарпаття Дьердь Дубко, який представив письменників та поетів, зустріч з якими відбулася за сприяння міністерства національних ресурсів Угорщини.  

Від імені Берегівського консульства Угорщини присутніх вітала Ілона Ловаш. Дьердь Дубка вів мову про те, що аналогічний літературний вечір вже проведено в будинку культури с. Тисобикень, у Берегівській районній бібліотеці презентувалися твори Яноша Лендєла, Золтана Нодя, Катерини Вейнрух, Магди Фізеші. Проведено «круглий стіл» з редколегією журналу «Egyutt» (разом) у Берегові.
 
На вечорі-реквіємі вшанували 85-річчя вже покійного закарпатського-угорського письменника Вілмоша Ковача. У Виноградові директор ЦРБ Катерина Вашкеба щиро вітала Дюлу Ходоші, Золтана Гіжньої, Моніку Чік, Золтана Шандора, Аттілу Сабо-Полоці. Гості вели мову про свою творчу діяльність, читали уривки з творів.
 
Шанувальникам художнього слова цікаво було познайомитися з людьми, чию літературну діяльність високо оцінили у країнах, де вони мешкають та уряд Угорщини. На завершення письменники вручили свої книги бібліотекарям та читачам.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також