На Виноградівській митниці проведено Підсумкову нараду

12
0

Враховуючи особливу роль звернень громадян до державних органів у забезпеченні постійного зв’язку з широкими верствами населення, вирішенні життєво важливих проблем окремої людини і суспільства в цілому, реалізації конституційних прав та свобод громадян, з метою підвищення ефективності роботи зі зверненнями громадян на митниці проводилась цілеспрямована робота із забезпечення виконання вимог Закону України «Про звернення громадян».

Результати цієї роботи були розглянуті на Підсумковій нараді керівного складу митниці, яка відбулась 13 липня 2010 року в актовому залі митниці.

Доповідала про роботу зі зверненнями громадян Вайда М.П., начальник відділу організаційного та документального забезпечення, яка повідомила:

„Контроль за розглядом звернень громадян та здійсненням діловодства забезпечив якісний та повний розгляд звернень громадян, компетентне вирішення порушених питань, надання відповідей по суті, безумовне дотримання строків розгляду та запобігання причин надходжень повторних звернень громадян.

За I півріччя 2010 року в митницю надійшло 6 письмових звернень - заяв громадян, це на одне звернення більше, ніж за аналогічний період минулого року , в тому числі: 4 звернення було передано громадянами особисто, 2- надійшли поштою.

Порушень виконавської дисципліни при розгляді письмових звернень громадян за звітний період не було. П’ять звернень виконані в термін до 15 днів, а одне – до місяця. Всім громадянам були надані вичерпні відповіді.

Надання громадянам роз’яснень з питань митного законодавства керівництвом митниці і безпосередньо працівниками структурних підрозділів митниць під час здійснення митних процедур та на особистому прийомі сприяло оперативному розгляду порушених заявниками питань.

На особистому прийомі за звітний період побувало 7 громадян, які були прийняті начальником митниці та першим заступником начальника митниці з питань працевлаштування та надання консультацій по митним правилам”.

Також Вайда М.П. нагадала присутнім про Графік прийому громадян, який розміщено на всіх пунктах пропуску, відділах митного оформлення, в адміністрації митниці у місцях, зручних для вільного огляду та на Веб-сторінці митниці в мережі Інтернет.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також