На Закарпатських пунктах пропуску триває митний експеримент

10
1

З 5 по 14 лютого на кордоні з країнами ЄС проводиться експеримент щодо спрощення прикордонних формальностей.

Новації торкнулися і наших пунктів пропуску, а саме  «Ужгород» і «Солотвино».

У ході експерименту пропуск здійснюватиметься за принципом єдиної зупинки та введено єдине вікно на смугах руху «зелений коридор» на виїзд з України.

Дані новації запроваджені з метою досягнення європейських стандартів у здійсненні пропускних операцій. Йдеться про забезпечення прикордонної безпеки, збільшення швидкості оформлення, підвищення культури персоналу та створення комфортних умов для громадян, які перетинають кордон.

До експерименту долучаються співробітники рикордонної служби та  працівники митниці.

Схема пропуску буде наступною. 

Під час випробувань транспортний засіб зупинятиметься один раз на лінії паспортного контролю, а водію та пасажирам не доведеться виходити з авто. При цьому надані документи осіб та на транспортний засіб перевірятимуться відразу прикордонниками та митниками, здійснюватиметься візуальний огляд автівок і при необхідності виводитимуть їх з загального потоку для проведення поглибленого огляду.

Схожі правила вводилися в пунктах пропуску на українсько-польському кордоні під час проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Найближчим часом новації будуть впроваджені в інших пунктах пропуску на кордоні з Молдовою, Росією, Білоруссю, Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією, повідомляє Державана прикордонна служба.

 

Коментарі

Ц
цікавий

Готуються до прискореного пропуску біженців?

Читайте також