На Закарпатті 9 приватних дитсадків належать релігійним конфесіям

2
0

всього в області функціонує 521 дитячий садок

На Закарпатті діє 9 приватних дошкільних закладів. До кінця року за кошт обласного бюджету планують відкрити 5 дитсадків. Про це сьогодні, 3 червня, ЗІКу повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

Зараз в області функціонує 521 дитячий садок для понад 30 тисяч малят. На 110 дітей припадає сто місць. Облдержадміністрація активізувалася у напрямку створення нових дитсадків, оскільки Президент Віктор Ющенко підписав відповідний Указ, згідно з яким більшість дітей повинні бути охоплені дошкільним вихованням. Сьогодні кількість таких в області сягає лише 40%.

Як повідомив спеціаліст управління освіти і науки ОДА Йосип Райхель, до кінця 2008 року в області з’являться ще 5 нових дитсадків. Більшість їх обладнають у викуплених приміщеннях (села Дешковиця, Імстичево Іршавського району), а в Минаї, що біля Ужгорода, зведуть цілком нову будівлю, попередній кошторис якої становить понад мільйон гривень.

На Закарпатті діє 9 приватних дошкільних закладів. Переважно, це садочки різних релігійних конфесій. Розташовані вони у Виноградівському, Ужгородському, Тячівському, Рахівському районах.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також