На Закарпатті бійці внутрішніх військ та міліціонери побили селян

8
2

один з них помер

Мешканці смт. Великий Бичків Закарпатської області звернулися до служби внутрішньої безпеки ГУ МВС України в області з проханням перевірити законність дій місцевого дільничного міліціонера та його колег із внутрішніх військ, що працювали у селищі. Заїжджі правоохоронці побили кількох селян, стверджують великобичківці, один з постраждалих помер того ж дня. Зі скаржниками зустрілися журналісти Ужгородського прес-клубу під час виїзного засідання, - інформує кореспондент ZAXID.NET.

Зокрема, президент футбольного клубу `Ялинка` Валерій Куцин повідомив, що заїжджі правоохоронці у присутності дільничного міліціонера жорстоко побили його дубинками. Випадок обурив мешканців селища, оскільки В.Куцин фінансує розвиток спорту у селищі, підтримує як дорослу команду, так і тренування підлітків.

Крім того, претензії до правоохоронців має родина 20-річного бичківця Петра, якому міліціонери, виводячи його з кафе, де сидів з дівчатами за столиком, порвали куртку, погрожували втопити у річці та вимагали заплатити 6 тисяч гривень.

Мешканка селища Ольга Ісмаілова шукає відповіді - за що і чому безкарно міліціонер побив її 57-річного брата, який помер того ж вечора. У свідоцтві про смерть записали `правобічна пневмонія`, проте, за словами жінки, брат не хворів. Після фатального візиту міліціонера старенька мати померлого боїться залишатися у хаті на самоті.

`У мене дружина і діти, хто захистить їх та інші родини селища, якщо міліція чинить свавілля? На виклик, коли буянив п’яний сусід, до ранку так ніхто і не приїхав`, - каже Валерій Куцин.

Про ситуацію з президентом футбольного клубу написали журналісти закарпатської газети `Спорттайм`, зазначивши телефон, за яким мешканці могли б повідомляти факти порушення прав людини. Натомість за вказаним номером телефону пролунали погрози на адресу головного редактора та його родини.

У Рахівському районному управлінні міліції до висновків внутрішнього розслідування обласного управління ситуацію не коментують.

Президенти футбольних клубів Закарпаття надіслали відкритого листа до прокурора області Юрія Бенци, начальника УСБУ в Закарпатській області Богдана Тіводара, начальника обласного ГУ УМВС Павла Кононенка з вимогою терміново перевірити інформацію щодо побиття Валерія Куцина та порушити карну справу проти працівників міліції, які перевищили свої службові повноваження.

 

Коментарі

Д
Джімі

Менти погані, пси лягаві нема на них влади.

О
ОЛЬГА

Якщо в державі немає сили права, то діє право сили, або як кажуть наші люди `не дай Боже з Івана пана`.

Читайте також