На Закарпатті борги по заробтній платі зростають

3
0

зараз вони становлять близько 6 млн. грн.

У Закарпатській області зростає заборгованість із виплати заробітної плати. Наразі сума боргу становить 6 мільйонів гривень. Зростання відбулося в основному на підприємствах державної форми власності, які підпорядковані міністерствам. Найбільші обсяги заборгованості мають Солотвинський солерудник - 1,64 мільйона гривень, радгосп `Виноградівський` - 291,5 тисяч, філія `Тячівдержспецлісгосп` - 214,5 тисяч гривень. Значний борг залишається на підприємстві-банкруті - ТОВ `Закарпатполіметали` - понад 2 мільйони гривень. Такі відомості 6 листопада під час колегії в ОДА оприлюднив начальник головного управління економіки Віктор Погорєлов, - повідомили ZAXID.NET в прес-службі обласної адміністрації.

Водночас щодо темпів зростання середньої заробітної плати Закарпаття - на першому місці в країні. Її розмір за останній рік збільшився на третину. Наразі номінальна середньомісячна заробітна плата штатного працівника, зайнятого в галузях економіки регіону, у серпні становила 1522 гривень.

За рейтинговою оцінкою результатів соціально-економічного розвитку за 9 місяців Закарпаття посіло 4 місце в державі, - повідомив Віктор Погорєлов. Більшість основних показників роботи господарського комплексу області у січні-вересні 2008 року мали позитивну динаміку. Так, у промисловості темпи зростання обсягів виробництва становили 117 відсотків і у 3,4 разу перевищували загальнодержавні. Спад зафіксовано лише у добувній галузі - на 6 %. Зниження темпів виробництва відбулося за рахунок призупинення видобутку солі, природного газу та щебеню.

За цей період аграрії забезпечили темп приросту валової продукції сільського господарства на 6,7 %. Цьогоріч в області збільшено обсяги виробництва рослинницької і тваринницької продукції.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також