На Закарпатті будують сучасний тубдиспансер (ФОТО)

10
0

У четвер, 22 березня, керівник області Олександр Ледида під час робочої поїздки до Іршавщини відвідав VII терапевтичне відділення Обласного клінічного медичного об'єднання "Фтизіатрія" та Протитуберкульозне відділення Іршавської райлікарні.

Керівник краю разом з головою Іршавської РДА Віктором Феєром поспілкувався з лікарями та пацієнтами закладів. 

Відділення розташоване в с. Довге у будові колишнього замку графа Телекі – це пам'ятка архітектури ХVІІІ ст. У складі медзакладу функціонує диспансерне відділення та стаціонар потужністю 60 ліжок, клініко-діагностична лабораторія, рентгенологічний кабінет та інші допоміжні підрозділи.

Проблема у розміщенні лікарні – це архітектурна пам’ятка у самому центрі села. Відтак, хворі можуть без перешкод пересуватись населеним пунктом, збільшуючи ризик зараження легеневим недугом тутешніх мешканців.

Керівник краю переконаний: такі заклади треба виносити за межі населених пунктів:

– Створення сучасних медцентрів, які б могли забезпечити лікування та діагностику хворих, до прикладу, на туберкульоз, - один зі шляхів модернізації медгалузі. На цьому неодноразово наголошував, зокрема, Президент України. Тутешні пацієнти, серед яких є хворі з відкритою формою туберкульозу, мають бути більш віддаленими від села. Тому ми будуємо в Тячівському районі потужний комплекс, де будуть лікуватися хворі на туберкульоз з усієї області, - розповів Олександр Ледида.

– Працюю тут вже 31 рік, і весь час порушується питання про перенесення закладу. Адже тут, у центрі села, хворі мають вільний вихід зі стаціонару. Так бути не має, - погоджується з обласним керівником завідуюча Протитуберкульозним відділенням Марія Воробок. – Тож буду дуже рада, якщо обласна влада вирішить це питання.

Новий медцентр для хворих на туберкульоз планують збудувати вже до кінця року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також