На Закарпатті через операцію "Держкордон" вилучили товарів на 14 млн грн

14
0

На Закарпатті триває операція «Держкордон-2013». Вона розпочалася з 14 лютого цього року.

За цей період вилучено товарів на суму 14 млн грн та розпочато 8 кримінальних проваджень, одне розслідувано та направлено до суду, відшкодовано нанесених державі збитків на суму 900 тис. грн.  Про це повідомили в головному управлінні Міндоходів у Закарпатській області.

«Тільки протягом липня 2013 року вилучено товарів на суму понад 2,2 млн грн», – каже Ігор Коломійцев, заступник начальника головного управління – начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Закарпатській області.

У другій декаді липня працівники головного оперативного відділу ДПІ у м. Ужгороді спільно з працівниками Чопської митниці Міндоходів затримали вантаж побутової техніки, меблів, предметів інтер’єру з Італії. Під час огляду встановлено заниження митної вартості вантажу: по документах вона становить майже 150 тис. грн, але відповідно до застосованої методики оцінки вартість суттєво перевищує заявлену.

Також, наприкінці липня спільно з працівниками Чопської митниці Міндоходів був затриманий вантаж одягу, який намагалися ввезти на територію України під виглядом секонд-хенду, суттєво зекономивши на митних та податкових платежах, хоча на товарах були ярлики виробника, тобто товар у вжитку не був. Згідно попередньої оцінки, вартість товару є значно вище заявленої.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також