На Закарпатті через пожежу постраждали двоє дітей

11
0

20 січня у селі Розтоки, присілку Меришора, Рахівського району Закарпаття через дитячі пустощі з вогнем загорівся дерев’яний житловий будинок 30-річної місцевої мешканки.

 

Внаслідок пожежі, двоє дітей 2007 та 2010 років народження отримали опікові травми, для однієї з яких вони виявилися несумісні з життям. Як з’ясувалося, обідньої пори мати пішла у справах, попросивши бабусю, яка мешкає неподалік, доглянути п’ятьох малолітніх діток. Перебуваючи в будинку дочки, мати також вирішила відлучитися на деякий час у своє господарство. Допоки бабуся була відсутня, чотирьохрічний Михайлик знайшов у будинку ємність з бензином, й жбурнув її в топку кахельної грубки. За декілька секунд вогонь вже вирував у помешканні. Троє старших діток побачивши небезпеку одразу вибігли на подвір’я, а чотирьохрічний Михайлик та двохрічна Тетянка залишилися в помешканні.
 
На все це з’явилася бабуся, яка побачивши пожежу, винесла обох діток з палаючого будинку та попросила сусідів викликати пожежних та швидку. Обох діток негайно було транспортовано до Рахівської районної лікарні, де у дівчинки лікарі діагностували опікові травми обличчя, рук та спини ІІ-ІІІ ступеню важкості, а у хлопчика термічні опіки обличчя та кистей рук ІІ ступеню важкості.
 
Від отриманих травм наступного дня дівчинка загинула, а хлопчику ще тривалий час доведеться перебувати на лікарняному ліжку.
 
Врятувати житловий будинок не вдалося, завдана матеріальна шкода складає  вісім тисяч гривень.
 
З метою зменшення кількості пожеж та попередження трагічних випадків Управління Держтехногенбезпеки у Закарпатській області звертається до громадян з проханням бути обережними під час поводження  з вогнем та суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Особливу увагу слід приділити малолітнім дітям - не дозволяйте їм гратися із сірниками, запальничками та легкозаймистими матеріалами. Роз’яснюйте їм правила поведінки в різних життєвих ситуаціях

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також