На Закарпатті Держгірпромнагляд діятиме разом з іншими інспекціями

19
0

Для оптимізації наглядової роботи за станом промислової безпеки та охорони праці в умовах необхідності різкого зменшення кількості різного роду перевірок суб’єктів господарювання з боку контролюючих органів, територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Закарпатській області з початку року вжито ряд практичних заходів.

Одним із таких кроків стало підписання Угод про взаємодію з іншими службами та інспекціями області. Так, станом на 31 січня ц. р. відповідні документи укладені з Державною інспекцією сільського господарства, управлінням Укртрансінспекції та територіальною державною інспекцією з питань праці. Угодами, зокрема,  передбачено налагодження тісної взаємодії під час здійснення заходів державного нагляду, формування єдиних системних підходів до реагування на виявлені порушення вимог чинного законодавства, вдосконалення процедури здійснення державного нагляду, проведення спільних (комплексних) перевірок, розслідувань нещасних випадків тощо.

Як наголосив начальник територіального  управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Михайло САВАРИН, подібна форма роботи також сприятиме більш дієвому спонуканню роботодавців до забезпечення ефективного відомчого контролю на підприємствах з метою запобігання аварій, нещасних випадків і профзахворювань.

У подальшому відповідні Угоди заплановано укласти й з іншими контролюючими службами Закарпаття.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також