На Закарпатті діють 32 майданчики опанування української мови

9
0

Про це повідомляє Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

У межах загальноукраїнської кампанії Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя, спрямованої на створення можливостей для всіх охочих вивчати українську мову, ми зібрали інформацію про понад 450 популярних в Україні безкоштовних курсів, розмовних клубів та онлайн-ресурсів.

Більшість локацій знаходяться у закладах освіти (коледжі, університети, інститути післядипломної педагогічної освіти) і культури (бібліотеки) тощо. Детальніше за посиланням: https://mova-ombudsman.gov.ua/kursy.

Лідер за кількістю локацій - Київська область (69) разом із містом Київ (27). Далі йдуть Львівська (80), Дніпропетровська (37), Закарпатська (32) та Вінницька області (21). Найменшу кількість пропозицій для вивчення державної мови представлено у Харківській, Донецькій, Херсонській областях.

“Важливо забезпечити додаткові можливості для вивчення української мови на всій території України. Прийняття місцевих та обласних програм з опанування української мови розширює мережу безкоштовних курсів та розмовних клубів, створює сприятливі умови навчання, допомагає в інтеграції переселенців та внутрішньо переміщених осіб, зміцнює статус державної мови”, - зазначив Тарас Кремінь.

Нагадаємо, що уряд Угорщини обурився стосовно ініціативи депутатів у Берегові стимулювати грошима школярів навчатися української мови.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також