На Закарпатті дорожниками заготовлено 70% солі, іншу чекають з-за кордону

15
2

Про це вчора на конференції повідомила т. в.о. голови Служби відновлення та розвитку інфраструктури Закарпаття Наталія Турчак.

Пані Турчак зазначила, вартість солі для посипання доріг суттєво зросла в порівнянні з минулими роками.

«У 2021 році ми заготовляли сіль, середня ціна якої була 2600 тонна, вже у 2022 році це було 6700 гривень, а у 2023 – 9200 гривень», - озвучила Наталія Турчак.

На запитання про сіль, яку б мали добувати в області, пані Турчак повідомила, що наразі компанія ще не готова забезпечувати навіть мінімальні потреби Закарпаття, не кажучи вже про інші області.

До речі, поки немає інформації коли компанія "Катіон-інвест" почне добувати сіль і у яких об'ємах. Хоча, голова ОДА Віктор Микита заявляв про швидкий запуск промислового видобутку до 150 тисяч тон солі на місяць.

«Поки що ми говоримо за гуманітарну допомогу сіллю, вона морем доставляється до Ізмаїла, і перші партії будуть розділені на прифронтові області, другі партії, я сподіваюся, будуть на Закарпаття», - додає чиновниця.

Нагадаємо, вчора на конференції пані Турчак наголосила, що ям на трасі "Київ-Чоп" в Закарпатті буде ще більше, але хто у цьому винен читайте за посиланням ТУТ.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

В
Василь

Поміч із за кордону тоже не вічно буде...

ДГ
До губкрнатора

А з бурштину розпіареного сіль коли буде, чи вже забули обіцянки президенту

Читайте також