На Закарпатті досі залишається 490 храмів московського патріархату

64
9

Загалом в Україні понад 8 тисяч церков досі належать до Московського патріархату. Абсолютна більшість з них приховують це у своїх назвах.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на "Опендатабот".

Під час повномасштабного вторгнення 589 українських релігійних громад перейшли до Православної церкви України. Найчастіше українці залишали лави Московського патріархату на Київщині (138), Хмельниччині (125) та Вінниччині (67).

Водночас на Дніпропетровщині, Харківщині, Запоріжжі, Донеччині та Луганщині таких переходів взагалі не зафіксували.

Найбільше церков УПЦ досі є на Донеччині (683), Вінниччині (534), Дніпропетровщині (527), Хмельниччині (506).

Що стосується Закарпаття то тут залишилось 490 церков.

Найменше – на Львівщині та Івано-Франківщині (по 18).


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ОБ
О боже

490 попів яких поміняти на полонених Українців

П
Правдоруб

Який сором....

НП
на писсю лабу

Сумно, сумно аж закрай! І за Край теж! Нич з того не вийде - як до цього часу їм сліпаки не відкрилися

ДМ
До Мигаль

1000000% правда, погоджуюся абсолютно, бо люди ( громада) повинні вирішити, кому вони служать - Богу чи попу. Якби категорично відмовилися від священника, який не хоче перейти до Українського патріархату, не думаю, що не знайшлося б священнослудителя, який щміг би його замінити. Головне бажання.

М
Мигаль

Бо такі віряни. Кіби сказали попові ош переходиме в ПЦУ з тобов чи без тебе діло би зрушилося з мертвої точки. Церква (споруда) належить громаді, а не попови ФСБшному.

ДП
До Правди

Погоджуюся, гарна ідея! Трохи утопічна, але гарна... В мене просто виникло питання : а як діяти з священниками, котрі давали Присягу правлячому Владиці.. Ну наприклад Владиці Феодору.. Грошима і грантами тут справа не обійдеться..

ДП
до Правда

отримує грант на всі потреби? Може й так... Але мало розпилів чінуші робляtь? Ще й батюшги будуть долучатися

П
Правда

На Закарпатті найбільше людей живе в селах 66% Коли, у цілому по Україні у селах живе лише 33% Всі жителі прикріплені до своєї церкви, бо у другу перейти то ганьба, та то гріх, а што люди повідять... А попи московської церкви прикріплені пуповиною до фсб-шних грошей Це дуже легко вирішується: робиться програма: церква, яка переходить з московського патріархату в ПЦУ від держави отримує грант на всі потреби на ремонти протягом 3-хроків. Забудемо і про фсб і про 7 січня :) Лиш теперішня влада - політичні імпотенти - ні на що не здатні

*
*****

Ганьба закарпатським псевдовірникам!

Читайте також