На Закарпатті два роми поглумилися над могилами

6
0

напившись на кладовищі

Два мукачівських роми вчинили акт вандалізму на місцевому цвинтарі, знищивши надмогильні пам’ятники. Про це сьогодні, 10 листопада, власкорові ЗІКу повідомили у ВЗГ УМВС України у Закарпатській області.



Близько опівночі у чергову частину Мукачівської міської міліції надійшов дзвінок, що з території цвинтаря доносяться крики та лайка. Правоохоронці застали на цвинтарі поламані хрести та звалені надгробні плити, розкидані свічки та квіти і з’ясували, що двоє ромів попрямували звідси до міста. Невдовзі міліціонери затримали їх біля одного з барів на вулиці, де мешкають більшість мукачівських ромів. «Ми дуріли. Я роздував запалену свічку і дмухав на нього, а він на мене», - виправдовувалися вандали. Проте відбиток взуття затриманих збігся із залишеним на зруйнованій могилі.



Порушниками спокою могил виявилися 27 та 18-річний роми, які розпили пляшку горілки, сидячи прямо на могилі, де ще не було надгробної плити, а тільки великий дерев`яний хрест. Сп`янілий старший із ромів, піднімаючись, звалився і впав на хрест. Інший тим часом почав нівечити хрест на могилі поруч. Руйнуючи хрести, роми поранилися, це їх розлютило, тому вони почали розкидати навколо свічки й квіти, вириваючи хрести та надмогильні плити аж поки не втомилися, після чого попрямували в місто до бару.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також