На Закарпатті дитсадок працює в антисанітарних та аварійних умовах (ВІДЕО)

11
0

Тут досі пічне опалення, немає проточної води, туалет на вулиці. Нещодавно стала протікати дах і валитися стеля. Сільські влади, на балансі яких знаходиться дитсадок, розводять руками - грошей на ремонт немає. Санітарні лікарі погрожують закрити заклад. Але поки він працює.

У цьому майже столітньому будинку знаходиться дитячий сад села Мірча. Два роки тому тут поміняли паркан і встановили вакуумні вікна. Але сам будинок не ремонтували останні сорок років, каже завідувачка. 

В ігровій кімнаті діти водять хоровод. Над головами провисла стеля. 
 
У будівлі дитсадка жодних зручностей. Туалет на вулиці. Екскурсію для нас погодилася провести 5-річна Віка. На вулиці дощ - дівчинка надягає куртку і кросівки. 
 
Умивальників і проточної води в саду - теж немає. 
 
А ось так готується їжа для малюків: на печі. Хоча газ в селі провели чотири роки тому. 
 
Завідуюча працює тут чотири місяці. Колись сама була вихованкою цього саду.Розповідає, коли повернулася сюди дорослою - жахнулася. І стала просити про допомогу. 
 
Іванна Гирич, завідуюча дитячим садом Мірча:
 
- Я зверталася до голови держадміністрації, писала заяву, так мені відповідь і не прийшла, до голови сільського зверталася, до завідуючого райвно, тоже обіцяють, обіцяють, а результату нема, я не знаю як зиму чекати. 
 
У районі кажуть - про біду дитячого садка в селі Мірча знають. Заступник голови адміністрації впевнений, будівлю треба ремонтувати.
 
Марія Реган, заступник голови Великоберезнянської райдержадміністрації:
 
- Садочки на балансі сільської ради і фінансує все сільська рада. Но ми впливаємо, ходимо контролюємо, і відділ освіти і їздить туди і ми їздимо і які наради проводимо, шо якби зауваження робимо. 
 
Сільрада, яка повиненна виділити гроші, одна на два села. Голова виправдовується: коштів вистачило тільки на ремонт дитсадка в селі Малий Березний. Роботи в Мирче заплановані на наступний рік.
 
Іван Міцода, сільський голова сіл Малий Березний та Мирча:
 
- На весну другого, 2012 року. А до того будемо старим дідівським методом - латати. Там подсунуть, там і так буде, так якось пережиємо зиму, тому що іначе як. 
 
Через кілька днів з інспекцією сюди планують нагрянути санепідеміологи. Хочутьперевірити - як виконуються їхні розпорядження, дані на початку року. До кінця місяця влада повинна була провести воду і відремонтувати дах.
 
Валерій Пастухов, головний державний санітарний лікар Великоберезнянськогорайону:
 
- Мирчанский дитячий садок, можна сказати у нас останній в такому стані. Тридцятого червня спеціалісти зроблять обстеження і я думаю, що буде винесена постанова і він буде закритий.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також