На Закарпатті готують список "червоних" тварин

10
1

За ініціативи Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області готується уточнений та доповнений “Червоний список” видів тварин Закарпатської області (усього 149 видів).

Насамперед це зумовлено виходом третього видання Червоної книги України в 2009 році. З метою підготовки проекту рішення обласної ради “Про затвердження Переліку видів тварин, що підлягають особливій охороні на території Закарпатської області (“Червоний список” видів тварин Закарпатської області) і Переліку видів тварин Закарпатської області, занесених до Червоної книги України (2009)”, держуправління звертається з проханням до спеціалістів природоохоронних установ та науковців краю розглянути та надати свої пропозиції щодо доцільності включення наведених у списках видів тварин до переліків. 

Коментарі

ГФ
Гулаткан Ф А

Впишіть до списку рідкісних у нашій області - лебедів, що багато років прилітали і висиджували потомство на озері "Гуси-Лебеді", за с.Ратівці. Але на жаль від 2005 року це озеро з року у рік нищиться через господарську діяльність підприємств. Така дія є по суті екологічною проблемою і бідою...

Читайте також