На Закарпатті говорили про працевлаштування молоді

7
0

Взаємозацікавлено, по - діловому пройшло засідання молодіжної ради профспілок Закарпаття, яке за рішенням облпрофради відбулося на базі Закарпатського державного університету

 

Відкриваючи зібрання, голова Закарпатської облпрофради Іван Король окреслив основні питання реалізації молодіжної політики та участі профспілкових організацій області щодо здійснення захисту соціально – економічних інтересів молоді. У складі членів профспілок нашого краю 38 відсотків – молодь,  а профорганізації студентів навчальних закладів та учнів ПТУ нараховують 23 тисячі спілчан.
 
Аргументованим  і конструктивним був виступ начальника управління освіти і науки  Закарпатської облдержадміністрації, депутата обласної ради Михайла Мотильчака про хід реформ в закладах освіти області, існуючі проблеми та шляхи їх вирішення, дієву підтримку галузі з боку владних структур. На питаннях працевлаштування молоді зупинився у своєму виступі директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич.
 
Ці теми викликали жваве обговорення, дали поштовх фаховій дискусії, в якій взяли участь члени молодіжної ради та голови студентських профорганізацій нашого краю. Йшлося, зокрема, про ефективність виконання програми розвитку  освіти в умовах її реформування, працевлаштування випускників вузів, коледжів та профтехучилищ, необхідність проведення ярмарків вакансій за участі  роботодавців, пріоритети для отримання першого робочого місця тощо. Було дано відповіді на різні  питання, що хвилюють молодь.
 
Викликав дискусію і виступ на засіданні ради головного спеціаліста управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Миколи Щадея, який зосередив увагу на окремих питаннях реалізації в області   молодіжної політики, й передусім, залучення молоді до участі у творчих конкурсах, спортивно – масовій  роботі,  її  оздоровлення, стану та перспектив молодіжного житлового будівництва.
 
На думку профспілок, яку озвучив голова облпрофради Іван Король, треба вдосконалити механізм оздоровлення соціально вразливих категорій студентів вузів та учнів профтехучилищ, які потребують лікування і оздоровлення за державні кошти. Для цього можна було б використовувати наявну базу профспілкових санаторіїв нашого краю.
 
За пропозицією заступника голови облпрофради Василя Захарця внесено зміни до складу обласної молодіжної ради профспілок, остаточній склад якої буде затверджено на найближчому засіданні президії облпрофради. На посаду її голови внесено кандидатуру Федора Смирнова, який працює спеціалістом обласної організації профспілки  працівників освіти і науки.
 
На закінчення проректор з науково – педагогічної та виховної роботи Закарпатського державного університету Маріанна Кляп розповіла учасникам зібрання про діяльність ЗакДУ, ознайомила їх з навчальним процесом, побутовими умовами для студентів, створеними в університеті. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також