На Закарпатті град знищив урожай

7
0

виноробні підприємства – на межі банкрутства

У Закарпатській області України сильний град покрив землю п`ятисантиметровим шаром криги, передає ВВС. 

Виноробні підприємства регіону опинилися на межі банкрутства: вони втратили 95% урожаю винограду цього року.

Як повідомляють у центрі пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області 7 червня над південно-західної частиною Закарпаття пронісся потужний буревій зі сильним градом, діаметр якого сягав 22 мм. В епіцентрі непогоди опинився Берегівський район, де 9 сіл залишилося без електропостачання, а ще 2 зазнали часткового знеструмлення.

Сильні пориви вітру також пошкодили дві 6 кВт лінії електропередач (в селах Батрадь та Мочола) та одну 10 кВт (с. Косино). 

У селах Астей та Мужієво від граду постраждали віконні шиби та дахи дитячих садків, шкіл і адміністративних будівель сільських рад. У 8 населених пунктах (села Астей, Мужієво, Мочола, Велика Бакта, Нижні Ремети, Верхні Ремети, Квасово та Каштаново) град завдав суттєвої шкоди приватним господарствам - у будинках та спорудах господарського призначення пошкоджено покрівлю та віконні шибки. Однак більш за все від потужного буревію постраждала городина та врожай на полях, які град фактично повністю знищив. Збитків зазнали й берегівські виноробні підприємства, у яких град пошкодив виноградники та саджанці молодого винограду.

Для оцінки завданих буревієм збитків та ліквідації наслідків непогоди проведено засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Берегівської райдержадміністрації, створено комісії для з’ясування всього обсягу шкоди, завданою непогодою. Для відновлення електропостачання задіяно 7 аварійних бригад Берегівського РЕМ, які планують до кінця дня відновити струм у всіх населених пунктах. До проведення відновлювальних робіт разом з службами життєзабезпечення залучена мобільна група Берегівського РВ ГУ МНС України в Закарпатській області.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також