На Закарпатті громади переходять до Православної церкви України (Уточнено)

26
11

Загалом, в Україні після Об’єднавчого собору переоформило документи і перейшло до ПЦУ вже близько сотні громад УПЦ (МП). Про це повідомляє ТСН.

Згідно інформації в ЗМІ, на Закарпатті таких церков дві. Одна на Ужгородщині у селі Минай — парафія Святого Першомученика архідиякона Стефана, а інша у Міжгір’ї — Свято-Петро-Павлівський храм, хоча потім настоятель спростував це.

Слід зазначити, що за динамікою приєднання до Православної церкви України переважна більшість в західній частині країни. Наприклад Закарпатська область обігнала у цьому показнику Чернігівську, Одеську та Черкаську області (не враховуючи ті, де кількість переходів – нуль).

Також, в мережі з'явилася інтерактивна карта переходів громад УПЦ (МП) до автокефальної Православної Церкви України.

Згодом, з редакцією Mukachevo.net зв'язався настоятель Свято-Петро-Павлівського храму і зазначив, що відповідна про цей храм інформація не відповідає дійсності.


Нагадаємо, що 5 січня у Стамбулі підписали довгоочікуваний Томос для України.

Коментарі

1
17,13

Якби не було годиночки за 34 000 доларів,алеж були часікі.Недотепи із руки зняли,алеж вони чудовно відбились із полірованого столу.Просто введи Киррил часы.Це відкрита інформація.Цій історії 9 років,ти можеш її і не знати.

М
Мирян

"Патріарх" Кирило бувший торговець який продавав сигарети (Батюшка) А ТЕПЕР ПРОДАВ КРИМ , І ТРЕБА ЙОМУ ЗВІДСИ ГРОШІ ВІДПРАВЛЯТИ В РОСІЮ, ЩОБ ВБИВАЛИ НАШИХ ДІТЕЙ, ДОБИТИ УКРАЇНУ І ПІД СЕБЕ ЛЮДЕЙ ПОКЛАСТИ. О ТАКЕ СЛУЖІННЯ БОГУ З ЙОГО БОКУ. ЯКЩО ВИ НА УКРАЇНІ ЖИВЕТЕ МАЄ БУТИ СВОЯ УКРАЇНСЬКА ЦЕРКВА І ГРОШІ МАЮТЬ ТУТ ЗАЛИШАТИСЬ, А НЕ ДЕРЖАВІ ЯКА ВБИВАЄ НАШИХ ДІТЕЙ. УЖЕ ПЕЛЕНУ З ОЧЕЙ ЗНІМІТЬ, А ТО "СЛІПІИЙ" СВІЙ НАРОД , І НЕ БАЧИТЬ ІСТИНИ

П
Православний

До 15:46,тим,що не був комсомольським вожаком,не був націоналістом,не був депутатом-злодійом,не прив’язувася до УПЦ,а потім зраджував,не женився,не розводився,не лишив двох дітей..... А Патріарх Кирил присвятив себе служінню Богу і лише в сатанинській пропаганді-брехні представлений в неподобаючому світлі. Різницю бачиш!?

А
Атеист

Вся разница лишь в том, кому теперь будут бабосики передавать. А суть не меняется, попы на велосипеды не пересядут.

МП
місний пока

файні масні попи вдно добре постили

ДП
до православного

а чим ліпший твій Кирил . всі попи-бізнесмени.

П
Пітьовка

До варсофонія та бедя ніхто не перейде, тому до тих пір поки такі монахи є в пцу, можна бути спокійним .)))))))

П
Православний

Хоч ЗМІ в угоду сатанинським силам розкручують,так званий масовий “ісход”,але люди за покликом душі залишаються вірні своїй канонічній Церкві.Хіба будуть,що до вірян, приміняти силу! Звертаюся до керівників місцевого самоврядування,до тих,які піддадуться на утиск вищестоячих чиновників.Проявіть стійкість,Закон на вашій стороні,не йдіть на злочин, бо є суд людський,а є ще й Божий! Християни ви хочете в секту до Бедя?Хіба ви не знаєте,що то людина без совісті,принципів,не говорю вже,що і без духовності!

В
Володимир

Та вони це голосять уже 2 місяць! Цей так називаємий перехід відбувся ще при УАПЦ!

СС
СуперМен СуперМен

В ситуації з Минаєм, хіба то церква? Мала капличка, яку собі построів хворий доктор на голову, щоб отримати сан священника. Тому думайте, що пишете.)

Г
Гнепа

Як міжгірець, я розмовляв з священником, священник обурюється брехнею Бедя. Ніхто нікуди не переходив.

Читайте також