На Закарпатті керівник одного з підприємств привласнив понад 800 тис.

4
0

кримінальна справа розслідується прокуратурою

Прокуратура Закарпатської області за матеріалами працівників податкової міліції порушила кримінальну справу щодо мешканця Хустського району С., генерального директора мукачівського закритого акціонерного товариства `Н` (сфера діяльності - лісопильне та стругальне виробництво). Справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ст.191 ч.5 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах). Підозрюваний привласнив понад 800 тисяч гривень, - повідомили ZAXID.NET в прес-службі ДПА Закарпаття.



Кримінальна справа розслідується прокуратурою Закарпатської області.



Громадянин С., будучи генеральним директором ЗАТ `Н`, у період з квітня 2007 року до лютого 2008 року уклав із приватним підприємцем К. (який діяв від імені приватного підприємця Є. на підставі довіреності на управління справами) завідомо неправдиві договори з купівлі-продажу лісопродукції. Отримавши від приватного підприємця К. завідомо неправдиві супроводжуючі на товари документи, перераховував кошти в розмірі 848,1 тис. грн з розрахункових рахунків ЗАТ `Н` на р/р приватного підприємця Є., нібито провівши розрахунки за поставлену на підприємство лісопродукцію.



У подальшому згадані кошти використовувались приватним підприємцем К. у підприємницькій діяльності, яку він здійснював від імені приватного підприємця Є. та від свого імені.



Таким чином С., будучи генеральним директором ЗАТ `Н`, умисно, з корисливих мотивів, шляхом зловживання своїм службовим становищем, провів безготівкові грошові розрахунки за непоставлені товари. Іншими словами, він незаконно обернув кошти підприємства на користь третіх осіб і заволодів коштами в особливо великих розмірах.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також