На Закарпатті кількість переселенців перетнула позначку у 4 тисячі

8
0

Про це йшлося сьогодні на засіданні регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

Як поінформував перший заступник начальника управління ДСНС у Закарпатській області Володимир Ціцей, нині на Закарпатті перебуває 4025 внутрішньо перемішених осіб, з них – 275 з АР Крим та 3750 – зі сходу країни. В краї цілодобово триває робота регіонального та районних і міських штабів. Для переселенців також цілодобово працює «гаряча лінія».

За словами посадовця, всі громадяни, що звернулися до регіонального штабу, забезпечені тимчасовим житлом.

Водночас, під час засідання зазначалося, що можливості Закарпатської області в забезпеченні безкоштовним тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб є суттєво обмеженими. Початкові розрахунки вказували, що область здатна прийняти без відчутного навантаження орієнтовно 2100 осіб, тоді як сьогодні кількість внутрішньо переміщених осіб в області перевищує цю цифру майже в два рази.

Не сприяє належному соціальному захисту переселенців і відсутність у державному бюджеті коштів для вирішення ряду проблем, – кажуть у регіональному штабі.

Розміри адресної грошової допомоги для внутрішньо переміщених осіб не покривають фактичних витрат на проживання та сплату житлово-комунальних послуг, в області не вистачає вільного соціального житла та помешкань комунальної власності для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, – інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також