На Закарпатті масово розкрадають цінні каміння. Копалини вивозять вантажівками (ВІДЕО)

14
9

Незаконний видобуток природного облицювального каменю активно процвітає в області. Тонни каменю лежать на бічних дорогах великих міст України.

Крадії копають камінь вручну, набиваючи свої кишені, обкрадаючи державу і знищуючи природу. Про злочинний видобуток каменю знають всі, але всіх це влаштовує. А ліцензію на видобуток каменю довго, дорого і безперспективно.

Коментарі

О
Очевидець

Не знаю, як зараз, а роки три тому в Арданові в центрі села на дорозі до нелегальних кам"яних розробок стояла ментовська машина, яка охороняла "артельщиків" від зайвих очей. Цікаво, як зараз. І чи в курсі завзяті захисники мусорні Москаль та Аваков?

ТМ
тамерлант мукачевский

время собирать камни

Р
Руснак

У Лохові офіційний карєр.Курує Пашкуляк.Через Лавки возять камінь тонами,руйнуючи флору,фауну і дорогу.Думаєте за щось відповідає? У Іванівцях цегельня,так дороги села посфальтовані,село прцоцвітає.

L
lost

13:40 но кіть бажаєш ближньому смерті або каліцтва та бог тобі суддя..

*
*****

lost, вам би нещасний випадок не похибів.... арданово, все так і є...Негрово і Доробратово поряд з вами.А всім посадовцям пофіг,лиж би мали з того зиск!Хоча вони перші мали б захищати державні угіддя.

А
арданово

а ви прийдіть до нас на іршавщину і увидите туй маштаби, де вже 15 років копає колодязі десятки каменярів-трудяг, постоянно грузяться каміони і кругом одні криші з бандитів і міліції. От туй є реальна біда та всім пофіг, вказують один розкопаний колодязь, то сміх.

L
lost

11:36 Та най розбирають по камінчику. Ачий ся не лишиме без гір. А нещасні випадки бувають і без того, це ж гори..

*
*****

Ужгородець,а ти давно був у місцях,де незаконно видобувають камінь?Там реально розбирають по камінчику масиви,утворюються провали і зсуви,нищиться ліс.А ще таке видобування часто призводить до нещасних випадків,навіть летальних.На цьому всьому наживаються бариги,яким плювати на екологію,флору та фауну,лиш би набити кишені,не напружуючись. Держава зобов"язана таке розбазарювання РЕАЛЬНО забороняти.

У
Ужгородець

Люди мучаються щоб заробити на шматок хліба! Днржава лиш все забороняє, а роботу і зарплату своїм громадянам дати не може. От люди і викручуються щоб хоч якось прожити. Хай би ті журналісти спробували як то легко камінь добувати, а не лиш п... Діти умікрофон.

Читайте також