На Закарпатті моніторитимуть місцеві бюджети

6
0

15 пілотних територіальних громад

Проект «Місцевий бюджет для громади» розпочав на Закарпатті Молодіжний ініціативний центр «За професійну діяльність». Обрано 15 пілотних територіальних громад, де фахівці організації працюватимуть разом з населенням над моніторингом формування та виконання місцевих бюджетів.

Як розповіла керівник організації Анастасія Бачинська, на сьогодні практично не можливо дізнатися, чи виконаний бюджет, чи закладені там кошти на молодіжний розвиток чи будь-які інші важливі програми. "Якщо Верховна Рада оприлюднює бюджет в Інтернеті, то місцеві бюджети для людей втаємничені, тому ми вирішили цю прогалину усунути", - зазначила Анастасія Бачинська.

У рамках проекту заплановано створити сайт, на якому буде розміщено усі законодавчі документи щодо механізмів формування та використання бюджету, можливостей доступу до цієї інформації тощо. Заплановано "бюджетні" навчання для лідерів місцевих громад.

Те, що для отримання інформації фахівці наражатимуться на перепони, ініціаторів проекту не лякає. "Ми готові навіть посудитися за цю інформацію, готові створити прецедент", – підкреслює Анастасія Бачинська.

Подібні проекти, за словами активістів Молодіжного ініціативного центру "За професійну діяльність", реалізовувалися у Львівській та Волинській областях.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також