На Закарпатті митні платежі приносять бюджету більше 6 мільйонів на день

13
0

Це на понад півмільйона гривень або на 9% більше, ніж у 2012 році.

На думку Сергія Харченка, начальника Чопської митниці Міндоходів, таких результатів досягнуто завдяки зниженню адміністративних бар’єрів, модернізації послуг митної системи та впровадженню інформаційних технологій, що значно впливають на зменшення паперового документообігу та скорочення часу митного оформлення. Про позитивну динаміку в роботі свідчить і статистика роботи протягом 9 місяців 2013 року.

«У поточному році фахівцями органу доходів і зборів оформлено майже 74 тис. митних декларацій. З них понад 67 тис. оформлено в електронному варіанті, що становить 91% від загальної кількості», − зазначає начальник Чопської митниці Міндоходів.

Середній час оформлення однієї митної декларації сьогодні становить 49 хвилин проти 67 минулого року.

Як наслідок спостерігається позитивне ставлення бізнесу до більш сучасного формату митних процедур, адже це дозволяє підприємцям максимально спростити оформлення товарів, скоротити часові і фінансові витрати на ведення зовнішньоекономічної діяльності.

Нещодавно, Кабмін затвердив п’ятирічну Стратегію розвитку Міністерства доходів і зборів України. У ній, зокрема, йдеться про те, що Міндоходів й надалі приділятиме увагу вдосконаленню системи електронного декларування товарів, удосконалення процедури прийняття електронної митної декларації до оформлення з автоматичним присвоєнням реєстраційного номеру. Будуть розроблені механізми автоматизованого прийняття рішення (без участі інспектора митниці) щодо можливості випуску товарів у вільний обіг, за рахунок вдосконалення процедури завершення митного оформлення за попередньою (випускною) декларацією без доставки вантажів на митниці призначення та інше.

Більше інформації щодо використання електронного декларування можна дізнатися на офіційному порталі Територіальних органів Міндоходів у Закарпатській області у розділі «Електронна митниця», пише головне управління Міндоходів у Закарпатській області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також