На Закарпатті найбільше шкіл в країні де діти ходять в туалет на вулицю

14
12

Загалом по Україні, шкіл які мають холодні вбиральні на вулиці — 680.

Про це заявила 27 лютого міністр освіти Лілія Гриневич на засіданні кабінету міністрів.

Так, на вирішення цієї проблеми уряд планує виділити 267 мільйонів гривень з тогорічної освітньої субвенції, але за словами міністра, добре було б якщо до цього долучаться органи місцевого самоврядування. Тоді це питання закриється.

Таку програму назвали "Гідність дитини".

Як повідомляє Громадське Гриневич назвала це "ганебним явищем", яке треба негайно ліквідувати.

Висловився по цьому питанню й прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який дав вказівку Міністерству регіонального розвитку допомогти вирішити це питання.

«Будь ласка, у розрізі кожної області, скільки таких шкіл, в яких районах. Поставити їм завдання, щоб до кінця року всі школи отримали теплі нормальні туалети», — сказав Гройсман, додавши, що на вулиці 21 століття.

Нагадаємо, Mukachevo.net неодноразово публікувало статті та сюжети телеканалів які вказували як діли сільських шкіл повинні ходити у жахливі вбиральні у дворі.

Як приклад учні початкової школи на Рахівщині, які вчаться у 130-річній будівлі колишньої жандармерії, теж ходять в туалет на вулиці.

Коментарі

О
Ооо

Е такі школи ,де не на вулиці нагодится туалет ,і там немає не дезінфекційні засобів ,не миючих .У Берегівському районі уже другий рік ,не дає район . Вони мають всі школи безпечити по району .А не уборщіци або батьки або завгосп должен за свої гроші купити щоб убрати могли за дітей.

Ю
ю

а пак такі діти переселявуться у вариш і ..... ходять по справах по дуфортах, під"їздах, за сегелетами, мичуть мішки із сміттям із балконів.... І учи їх, не учи - а дуже много уже ся не змінять... Тому, нормальні умови - запорука ошколованости суспільства-громадян, а інакше будуть у нас не громадяни, а населення!

ДП
до педагога-семінаристки

Ви мали честь взяти участь у екскурсії по теалетам школи в м Берегово ? Це дуже ховадьно, а ще ви доступно розказали про цю екскурсію. В якому класі ви сидите і читаєте коментарі не у вашу пользу і тому це вас заїло. А може пан директор дав вам вказівку відгризтись від правди ?

Д
Депутатам

Вся країна велика параша. Не поможуть вам бакси, втопитеся у гавнови.

ДП
до педагогчині

Я би хотів бачити, як би відреагували, якби ваші діти ходили до такого туалету, коли дівчата бояться йти і цілий день терплять. І так як ви педагог, то думаю ваші діти , якщо вони є, то ходять до вчительсього туалету. А то що ви переймаєтесь за берегівську школу, не вводьте людей в оману. Якщо ви з другого району, то переживайте за свій будар. Все таки ,вчительські талети в будівлі школи, хто не вірить - ідіть і провірте. Зробіть добре діло. Закрийте внутрішні туалети на ключ і походіть разом з дільми на вулицю СЛАБО ??? А ви педагог менше перейматесь поборами в школі...

П
Педагог

До Вбиральні Одразу зазначу, що до Берегівської школи №5 не маю відношення, але була там на семінарі і спеціально пройшлася по туалетах, бо це болюче питання і в нашому районі. Так от, не треба говорити того, що не є правдою. По-перше, вчительські туалети розташовані так, що вхід до них з вулиці. Тобто, вчителі, яких Ви так "любите", заходять туди з вулиці, а не з теплого приміщення. І зовсім там не тепло. По-друге, учнівські туалети побудовані в приміщенні, вхід до них черзе спеціально добудований коридор з першого поверху. Ремонт зробений, за статтю розділені, плитка на стінах та підлозі викладена, умивальники нові стоять? Що ще треба? Королівські палати? А те, що діти не цінять того, що мають, то це питання до батьків, і саме до таких як ВИ. Все іде із сім"ї.

L
Locik

Тоді -Свєта Кешеля -БАРИГА-а не педагог і не директор школи! І усе...

М
Мукачево

Дайте Светці Кешелі і вона все зробить як треба, ніхто нічого не замітить і нічого за то небуде!

1
17

Закарпатські крутелики. Пам'ятники кладуть, хижі на 7 емелетів строять. З директорами таоабанять все шо мож.

В
Вбиральня

На рахунок туалетів на дворах шкіл. Поки вчителі не помінються мічцями з учнями порядку не буде. І ось чому в № 5 школі в Берегові вчителі мають у приміщенні теплі чисті туалети. а діти ходять в мороз і дощ на вулицю. Туалети загажені, мокрі не розділені пл статі, хоча в місті вже йшло обговорення про виділення грошей на облаштування туалетів у цій школі. І діти зробили своєобразний протест проти вчителів , щоб нагадати їм, що дітей багато. часу мало і умов не має і тому взяли мусорне відро зробили свою нужду промя в нього, пояснюючи це тим, що не було більше місця в туалеті. І який висновок зробило керівництво школи ??? Вже з тих грошей, що вимають від батьків, можна було побудувати туалети з золотими унітазами !!!

М
мукачівець

як так??та казали шо то у Росії лем таке,айяйяй,набрехали значить)))

1
1234

Як завжди гроші вкрадуть а діти ходитимуть куди й ходили, або як варіант зроблять по ціні Золотих!!!

Читайте також