На Закарпатті найменше бажаючих отримати квартиру

12
0

У квартирній черзі в нашій країні на сьогоднішній день стоять 1,2 мільйона людей. При цьому пільговиків, у яких є хоч якісь шанси, 305 тисяч, а ще майже 100 тисяч - позачерговиків. Близько 800 тисяч - українці, у яких немає ні пільг, ні привілеїв.

Найбільше бажаючих отримати квартиру налічується в Києві, а найменше - на Закарпатті. Однак незважаючи на всі відмінності, їх об'єднує одне: усі рівні перед міфічної чергою.

Фахівці підрахували, що середній термін очікування в черзі на квартиру в Україну становить майже 74 роки, якщо розділити кількість українців у черзі на число щорічно роздають квартир.

Відзначимо, що нещодавно Кабінет Міністрів щодо створення до 2013 року так званого єдиного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Тепер кілька років будуть наново збиратися дані про черговикам. Таким чином хочуть переконатися, що з моменту постановки на чергу вони не розбагатіли.

За словами глави Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леоніда Рисухіна, створення реєстру - це не спроба викинути когось з черги. Просто вийшло, що дані розрізнені і необхідно їх узагальнити. Перш ніж потрапити в базу, українцям доведеться довести свою безталання. До речі, головний доказ поганих житлових умов - не більше 7,5 квадратних метрів на людину, а краще повна відсутність житла.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також