На Закарпатті не зафіксовано жодного важкого наслідку від covid-вакцин - Мешко

8
0

Більше того, жодного випадку важких побічних дій вакцини досі не зафіксували загалом в Україні.

Про це директор Лікарні святого Мартина розповів, відповідаючи на питання закарпатців, які стосуються міфів щодо вакцинації від коронавірусу. Зокрема, в одному з питань йшлось про побічні дії вакцин і про те, що перед вакцинацією не роблять аналізів.

– Що стосується побічних реакцій, то є легкі, середні і важкі наслідки від вакцинації. Найбільш поширеними є почервоніння, болючість у місці введення, температура, ломота в тілі, які проходять протягом 1-2 днів. Щодо важких реакцій, то їх зафіксовано не так багато у світі, на території Закарпатської області на сьогодні не зафіксовано жодних важких наслідків від вакцинації і я не чув, щоб такі були зафіксовані в Україні.

І останнє – на сьогодні немає жодних вимог ні відповідно до українських протоколів, ні міжнародних, щодо необхідності проходити обстеження перед вакцинацією. Необхідність таких обстежень це або власна ініціатива людини, або власна ініціатива лікаря, який не керується доказовими рекомендаціями, а керується власним досвідом, який не має зв’язку з доказовою медициною, - коментує Євген Мешко, директор Лікарні святого Мартина.

Більше міфів про вакцинацію від коронавірусу і відповіді медика дивіться у нашому матеріалі: Міфи про СOVID-вакцину: Євген Мешко відповів на коментарі закарпатців з Facebook


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також