На Закарпатті незаконно витратили 2,5 млн грн

4
0

у першому кварталі

2,5 мільйони гривень - на таку суму державних коштів цього року на Закарпатті здійснено незаконних, нецільових витрат та виявлено недостачу ресурсів. Про це сьогодні, 21 травня, ЗІКу повідомив в.о. начальника управління КРУ в Закарпатській області Володимир Дикун.



Контролери виявили недоотримання бюджетами усіх рівнів, підприємствами, установами та організаціями фінансових ресурсів на загальну суму 1,8 млн грн, що в 3,7 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Крім того, виявлено незаконні, нецільові витрати та недостачу ресурсів на загальну суму 2,5 млн грн. Інших порушень встановлено на суму 57,9 млн грн, що майже вдвічі більше аналогічного показника минулого року.



Загалом протягом цього періоду структурні підрозділи контрольно-ревізійної служби області перевірили 98 підприємств, установ та організацій, в кожному з яких виявили порушення фінансово-бюджетної дисципліни.



За результатами проведених перевірок КРУ у 38 випадках зупинило операції з бюджетними коштами, у 20 випадках зменшило бюджетні призначення розпорядникам бюджетних коштів та призупинило бюджетні асигнування у 19 випадках.



Правоохоронцям передали 51 ревізійний матеріал, вже порушено 12 кримінальних справ.



Також подано 7 позовів до суду щодо відшкодування винними особами втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму 1 428 тис. грн.



За порушення фінансової дисципліни до адміністративної відповідальності притягнуто 211 посадових осіб.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також