На Закарпатті обирали кращого сніговика (ФОТО)

15
0

5 лютого 2013 року на стадіоні м. Рахів Закарпатської обл. проведена екологічна акція «Карпатський сніговик», приурочена до Міжнародного року водного співробітництва і року дитячої творчості в Україні.

 Організатором змагання з виготовлення снігових баб між командами загальноосвітніх шкіл №1 та №2 став Карпатський біосферний заповідник. За задумом засновників «Карпатський сніговик» повинен також привернути увагу до глобальних кліматичних змін. Акція проходить у два етапи, перший з яких – виготовлення снігових баб і композицій, а другий – екологічні уроки про проблеми кліматичних змін, що відбуваються на планеті, проходить у навчальних приміщеннях.

Сто школярів Рахова протягом години виготовили 42 снігові композиції. Діти проявили неабияку фантазію, творчість та оригінальність. Снігові скульптури відрізнялись розміром (від 50 см до 3,9 м) і креативністю, використавши допоміжні засоби. Так «Вчитель фізики» у виконанні команди 7В ЗОШ №1 мав робочий стіл з персональним комп’ютером, фізичними приладами та учнівськими зошитами для перевірки.

«Снігова людина» від місцевого осередку «пластунів» могла рухати руками і навіть говорити, адже снігом обліпили одну з пластунок.  А «Сніговик на Гаваях» (6Б ЗОШ №1) мав не тільки прохолодний коктейль, але й килимок для засмагання і парасолю від сонця. Створювали діти і групові скульптурні композиції: «Шеф-кухар і команда», «Гуцульська родина», «Велика родина» та інш.

Переможців, серед 14 команд,  визначила комісія у складі: начальник та провідний фахівець відділу пропаганди та екоосвіти – Бундзяк В.В., Колачук І.Ю., завідувач та екскурсовод Музю екології гір Кальба І.В. та Кальба Н.П. Всі учасники зимового свята отримали колосальне задоволення і хороший настрій.

Найбільшою нагородою організаторам акції стало дружнє і голосне дитяче «Так!» у відповідь на запитання чи всім сподобалась акція.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також