На Закарпатті перевіряють якість транскордонних водостоків

8
0

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області в межах повноважень бере участь у здійсненні міжнародного співробітництва з питань, віднесених до її відання.

Так, з 11 по 13 вересня 2012 року в м.Стакчині (Словаччина) відбулася зустріч Робочої групи з питань охорони якості прикордонних вод Українсько-словацької комісії по прикордонних водах за участю представників Держекоінспекції у Закарпатській області, Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області та Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса.

В ході зустрічі українськими та словацькими  експертами дана  оцінка якості прикордонних вод р. Тиса у 2011 році, констатовано, що протягом 2011 р. не зафіксовано аварійних забруднень прикордонних вод між Україною та Словацькою Республікою, обговорено план робіт по співпраці з охорони якості прикордонних вод за 2011 рік та пропозиції до плану заходів Робочої групи на 2013 рік,  розглянуто проект "Порядку проведення на українсько – словацьких прикордонних водах відборів проб, визначень, оцінки якості та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях".

А, 12 вересня 2012 року  в рамках  виконання Угоди між Урядом України та Урядом  Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах (Галац, 1997), спеціалістами  Державної екологічної інспекцієї у Закарпатській області проведено відбори проб води у контрольних створах р.Тиса: с.Ділове, с.Луг, м.Тячів, смт.Солотвино.
За результатами проведених вимірювань вмісту забруднюючих речовин у відібраних пробах буде дана оцінка якості прикордонних вод українсько – румунської ділянки р. Тиса.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також