На Закарпатті підлітки "розкручували" машина на запчастини

17
0

Житель с. Стеблівка Хустського району, 25-річний приватний підприємець Віталій, займався продажем вантажівок. Час від часу до нього приходили покупці.

Одну з автомашин чоловік залишив на стоянці, неподалік автозаправки. В останній день червня підприємець приходив сюди з клієнтами, щоб показати їм вантажівку. Тоді, під час огляду, все нібито було на місці. Але коли Віталій прийшов знову, то запримітив: з машини зникли деякі запчастини, гідравлічний насос, підкрильники, дзеркала заднього виду та шланги високого тиску. За приблизними підрахунками, збитки сягнули 16 тисяч гривень. Потерпілий зателефонував у чергову частину Хустського міськвідділу ГУМВС.

На місце пригоди виїжджали начальник цього підрозділу Василь Турдай, начальник карного розшуку Юрій Гобан зі своїми підлеглими. Злочин, як відомо, легше розкривати по гарячих слідах, адже втрата часу лише на руку зловмисникам. Однак відразу виявити якісь сліди злочину не вдалося. Крадії спрацювали «чисто». Тому оперативну роботу довелося розпочинати практично з нуля. Розподілившись на кілька груп, оперативники відпрацьовували навколишні села. Інтуїція підказувала: до крадіжки запчастин можуть бути причетні молоді люди, котрі не мають роботи й проживають неподалік Стеблівки. Юрій Гобан та його підлеглі Руслан Дудаш, Богдан Дзябка та Віталій Горзов відпрацьовували сусіднє с. Сокирниця. Місцеві жителі розповіли, нібито чули, як кілька хлопців тут наполегливо шукають покупця на запчастини з автомобіля. Щоб не сполохнути підозрюваних, працівники міліції попросили одного чоловіка, котрий добре розуміється в транспортних засобах, вивідати: хто і що саме хоче продати. З’ясувалося: продають власне ті запчастини, які числяться краденими з вантажівки. Міліціонери вирушили за вказаними адресами.

Під час огляду помешкання 20-річного Василя правоохоронці знайшли речові докази. Але й це ще виявилося не все. Стало відомо, що молодик втягнув у злочинну діяльність трьох неповнолітніх: 16-річного Івана та 15-річних Михайла і Василя. Усі зізналися у скоєному.

Організатором крадіжки був саме Василь. Батьки хлопця – заможні люди, але йому кортіло мати свої гроші. Коли проходив біля заправки, звернув увагу на вантажівку, що стояла неподалік. Невдовзі мав певний план, у деталі якого посвятив трьох підлітків. Ті одразу ж погодилися допомогти. До заправки подалися опівночі. Поки одні знімали запчастини, інші пильнували, чи ніхто не йде. Крадене мали намір дешево збути, а гроші поділити. Та не так сталося, як гадалося. Пізніше правоохоронці дізналися, що злочинна група «почистила» ще одне авто у Стеблівці. Зокрема, власник «Мерседеса», припаркованого на подвір’ї біля його будинку, не дорахувався двох задніх ліхтарів. Крадене знайшли в оселі одного з підозрюваних.

До слова, крім крадіжки, Василеві тепер доведеться відповідати ще й за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність. За всіма фактами порушено кримінальну справу. Ватажка затримали, а троє підлітків знаходяться на підписці про невиїзд. Триває слідство. З’ясовується причетність підозрюваних до скоєння інших аналогічних злочинів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також