На Закарпатті планують побудувати сміттєпереробні комплекси (ФОТО)

8
0

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко звернувся до ректора УжНУ Володимира Смоланки та директора НДІ Державного управління та регіонального розвитку Володимира Приходька з пропозицією розглянути можливість підготовки проекту управління твердими побутовими відходами для Європейського Інвестиційного банку.

Про використання можливостей рамкового кредиту Європейського інвестиційного банку «Муніципальна структура в Україні» (сектор – «тверді побутові відходи»)  Володимир Чубірко домовився з керівником представництва банку в Україні Лілією Чернявською.

Проект твердих побутових відходів – сектор, що прийнятним для фінансування відповідно до Рамкової угоди Європейського Інвестиційного банку для України. В рамках проекту Закарпаття може створити полігони, побудувати сміттєпереробні комплекси.

«Це цікава пропозиція європейських партнерів для нашого краю. За допомогою інвестицій з Європи ми зможемо вирішити «сміттєву» проблему. І перший такий проект ми вже реалізуємо на Берегівщині, де коштом ЄС співфінансується будівництво сміттєпереробного комплексу. Зацікавленість у врегулюванні проблеми зі сторони європейців зрозуміла – вони хочуть, щоби на прилеглих територіях до ЄС було чисто. І ми маємо активніше скористатися допомогою сусідів», - вважає Володимир Чубірко.

Прес-служба Закарпатської облради

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також