На Закарпатті планують відновити курсування Боржавської вузькоколійки

7
5

Вже в квітні, після двох-річного простою, відновить свою роботу славнозвісна "Анця Кушницька" — остання вузькоколійка на Закарпатті.

Як повідомив Олег Заблудовський у Facebook, Боржавська вузькоколійка відновить свою роботу вже за декілька тижнів. Наразі вже розпочалися активні роботи з підготовки рухомого складу, станційних будівель та колійного господарства. На минулому тижні в депо Берегово був проведений комісійний об'їзд разом з представниками "Львівської залізниці" та РПЧ-5 Королево.

Стан вузькоколійки наразі досить плачевний, на жаль, тож роботи досить багато і проект з відродження малої магістралі затягнеться на декілька місяців, а то і років. Але перший і найважливіший крок — відновити курсування приміського поїзда сполученням Виноградів-Хмільник, який було припинено у березні 2020 року через пандемію коронавірусу.

Попередньо планується, що потяг буде курсувати щоденно і виконуватиме три рейси туди-назад. На маршруті курсуватиме оновлений тепловоз ТУ2-034 і два відремонтовані вагони ПВ-40. Жителі віддалених сіл Закарпатської області знову зможуть швидко і зручно їздити на роботу, на базар, на навчання, у справах до райцентру і т.д.

Окрім цього, наразі вузькоколійкою будуть користуватися численні мігранти та біженці з інших областей України. А після завершення війни планується проводити туристичні подорожі та винні тури для мандрівників та любителів залізниці.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

С
Світлофор

А відкривати буде у четвертий раз гена-фестивальщик. Нє? Не забудьте його відкопати та посадити у тепловоз.Немає куди гроші використати, дебіли містечкові!?

Н
Наразі

То вже роками видновляють.

8
866333

комувоно треба?

ДТ
До тих дурних

Хто там ще не накрався дибіли іршавські може досить із тою анцьою там нема шо відбудовувати !!! Там повний нуль !!! Хватить гроші списувати, і красти!! Хто це обновлює його вже треба посадити на 10 років

І
Іршавчанин

Коли весь світ переходить на більш сучасні поїзди, а у нас 100-річноє гавно хочуть відновини яке ледви ходить. Ганьба!

Читайте також