На Закарпатті планують відновити залізничну євроколію за 500 млн грн

7
7

20 кілометрів євроколії за 500 млн грн планують відновити між Ужгородом та Чопом. Це дозволить запустити прямі пасажирські поїзди по євроколії з Ужгорода до Праги, Братислави, чи Будапешта.

Як повідомляє видання ЦТС , про це під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура" розповів заступник міністра фінансів України Олександр Кава.

Зі слів урядовця, на 2021 рік заплановані роботи з підготовки проектної документації та техніко-економічного обґрунтування проекту по відновленню залізниці з колією європейського стандарту 1435 мм між Ужгородом і Чопом.

"У бюджеті 2021 року передбачено кошти на підготовку ТЕО і проектної документації з відновлення залізничної європейської колії від міста Чоп до обласного центру Закарпатської області міста Ужгород. Це відстань близько 20 км. Це дозволить запустити прямі пасажирські поїзди по євроколії з Ужгорода до Праги, Братислави, Мюнхена, Будапешта, Белграда, Бухареста, Софії і навіть до Відня ", - заявив Кава.

За його словами, в цілому очікувана вартість проекту - 500 млн грн. Його реалізація дозволить "створити ужгородський транспортний хаб, де пасажири з поїздів широкої колії матимуть можливість пересідати в поїзда європейської колії".

У виданні також зазначають, що що в державному бюджеті на 2021 рік передбачено 5 млн грн на проектування робіт з відновлення залізничної колії європейського стандарту шириною 1435 мм від станції Чоп до станції Ужгород з доведенням до перону залізничного вокзалу Ужгород.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

З
залізничник

Автори цієї ідеї не дружать з головою. Ужгород кінцева станція, на яку всі поїзди потрапляють після Мукачева і Чопа. Для чого пасажиру їхати з Чопа в Ужгород, щоб потім знову повернутись в Чоп. Як спеціаліст в сфері будівництва залізничних колій можу з увіреністю заявити, що вартість будівництва занижена мінімум в два рази. Реалізація цього проеку даремна трата грошей. В даний час діючі колії в жахливому стані. Краще іх довести до нормативних вимог.

КГ
Кавава географія

і навіть до Відня?! Це найбільше досягнення! То найдальше, ніж Белград, Бухарест, Софія, вже не кажучи про "ближній" Мюнхен

В
Вова

Ліпше-би зробили ремонт колії до Мукачева й довели недостатні 500 метрів до самої станції, а також зробили електріфікацію цієї ділянки Захонь-Чоп-Мукачево на 1435мм, тоді можливо буде приймати повні нові електропоїзда від Мадярів, Словаків та іншіх стран ЕС.

Г
Градець-Кралове

Логічно, до Мукачева, яке є центром області і де перетинаються всі шляхи, і де всім зручно сідати на потяг у будь-якому напрямку, євро-колія підходить. Але вона не йде до Ужгорода. Так само вона не йде до Разова, Перечина, у Міжгір'ї взагалі нема залізниці. Пропоную просто виділяти по 500 млн гривень з бюджету на всі забаганки крадіїв, щоб їм легше було проводити реформи і "Велике курва будівництво". Боже, запали той Київ з тими міністрами, прошу тебе.

П
Пішта

Може под шумок і переїзд обїзної зробити, оби поїзд там не буксовав?

І
Іван

Вже незнають де вкрасти! Кому то треба? Український поїзд в ЕС непустять, а до бутапешту і з чопа їдять і звітти в всі напрямки! Питання для чого колія, щоб не з чору а з ужгорода їздив мадярьський і словацький дизель? І для цього витратити такі кошти?

2
20'07

Уже з Мукачева доїздився)))))))

Читайте також