На Закарпатті починають "реформування" Автодору - скорочують фінансування та філії

14
2

В Укравтодорі запланували велике реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування.

Торкнутися воно має всіх областей. На Закарпатті представники Служби автомобільних доріг проект відовідного розпорядження Кабміну вже погодили.

Реформа передбачає цілковиту передачу автомобільних доріг загального користування місцевого значення в управління обласних рад, а у перспективі – на базовий рівень – місцевим органам влади. Останні, отримавши дороги на баланс, матимуть змогу самостійно визначати напрями спрямовання фінансових ресурсів і планувати дорожні роботи, - повідомляє прес-служба Укравтодору.

Міністр інфраструктури України Максим Бурмак також повідомив, що із 170 тисяч квадратних доріг, які нині обслуговує Укравтодор, за нею залишать лише 32 тисячі, включаючи транспортні коридори і європейські магістралі, а решту передадуть на обслуговування місцевим органам влади разом з фінансуванням.

За словами Голови Держагентства Сергія Підгайного, головна проблема галузі - у  недостатньому фінансування, за останні 10 років воно складає лише 14-34% від мінімальної потреби. А сьогодні грошей від фінансування Автодору не вистачає навіть на ямковий ремонт.

«Місцева влада краще знається на потребах жителів своїх областей, отже яку дорогу необхідно відремонтувати в першу чергу, якими коштами та у який спосіб визначатимуть краще за центр», – підкреслив Сергій Підгайний.

Схоже, що реформування облавтодору на Закарпатті вже почали - зокрема, з'явилося повідомлення про те, що з метою оптимізації управління дорожнім господарством у Закарпатській області буде реорганізовано філію «Берегівський райавтодор».

Її мають приєднати до філії «Мукачівського райавтодору».  Відповідний наказ видала Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України». Подібна оптимізація торкнеться і деяких інших філій райавтодору області.

Мукачево.net

Коментарі

Ы
ы

що із 170 тисяч квадратних доріг - а я думав що дороги мають довжину км. чи площу км2 а виявляеться що вони квадратні ...

ТК
тисяч квадратних доріг

да, прям генії

Читайте також