На Закарпатті порушено 9 кримінальних справ проти міліціонерів

5
0

з початку року

За чотири місяці 2009 року стосовно міліціонерів на Закарпатті порушено вже дев’ять кримінальних справ: чотири щодо працівників ДАІ (один із них склав два неправдиві протоколи на порушників ПДР), інші - стосовно працівників слідства, карного розшуку, паспортно-візової служби та дільничних. Чотири кримінальні справи стосуються працівників апарату обласного управління, дві - міліціонерів Міжгірського райвідділу, по одній справі - в Ужгороді, Тячеві та Іршаві. Про це ZAXID.NET повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Закарпатській області.



За цей період минулоріч було також дев’ять кримінальних справ. Однак зі всього залишку кримінальних справ, порушених стосовно працівників ОВС, цьогоріч знято з обліку вісім справ. Вони закриті у зв’язку з відсутністю складу злочину. А загалом з попередніх років на Закарпатті є 45 кримінальних справ проти міліціонерів. 19 справ тепер перебувають на розгляді у судах, 13 зупинено як такі, в яких не встановлено особи зловмисників, ще в 11 кримінальних справах рішення наразі не прийнято.



З початку року зафіксований випадок, коли працівник патрульно-постової служби міста Ужгорода був засуджений за скоєння ДТП. Згідно з вироком суду він отримав п’ять років умовно. Торік також теж був засуджений працівник міліції.



Також правоохоронці визнають причетність співробітників органів внутрішніх справ до корупційних дій. Зокрема попереднього року складено шість протоколів про корупцію, цьогоріч - чотири. Три такі справи перебувають на розгляді в суді, а за четвертою відмовлено, позаяк інформація не підтвердилася.



Трапляються у роботі міліції й порушення некримінального характеру: незаконні відмови у порушенні кримінальної справи та укриття злочинів від обліку. Щодо останніх, то з початку року виявлено п’ять подібних випадків, плюс 26 - незаконна відмова в порушенні кримінальної справи.



Цьогоріч на Закарпатті також звільнено з ОВС двох працівників, які у стані алкогольного сп’яніння скоїли дорожньо-транспортні пригоди. Серед них - працівник карного розшуку та співробітник Державної служби охорони (ДСО).



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також