На Закарпатті працівники швейного підприємства не знають правил охорони праці

6
0

Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області завершило комплексну перевірку стану безпеки та умов праці в ТзОВ «Березнянка», що в смт. Великий Березний. На швейному підприємстві з 365 працівницями комісія виявила 79 порушень нормативно-правових та галузевих актів. Видано 6 приписів, призупинено роботу 11 одиниць технологічного обладнання. Про це сьогодні, 29 листопада, власкору ЗІКу повідомила керівник прес-служби Держгірпромнагляду по Закарпатській області Віра Туряниця.

Як повідомив начальник Державної інспекції охорони праці та промислової безпеки Богдан Дорош, на підприємстві не призначені працівники відповідальні за утримання й експлуатацію освітлювальних, вентиляційних та опалювальних приладів, а також приладів водопостачання та каналізації; не призначена особа відповідальна за випуск автомобілів на лінію, тож не проводяться інструктажі водіїв з безпеки руху; працівники підприємства не в повній мірі забезпечені спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту. Є серйозні претензії й до навчання та перевірки знань з охорони праці як посадових осіб, сім з яких допущені до роботи без належної підготовки, так і працівників, котрі зайняті на роботах з підвищеною небезпекою.

Все це, на думку працеохоронців, – серйозні ризики, що можуть спричинити непоправні наслідки.

У січні цього року на ТзОВ «Березнянка» стався нещасний випадок зі швачкою Іванною Олійник, котра отримала проникаюче поранення рогівки лівого ока ножицями-кусачками.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також