На Закарпатті проходять стажування курсанти зі сходу

4
0

Навчаються на сході, а практикуються на Закарпатті.

 

Мова йде про курсантів - прикордонників, які проходять стажування на найзахіднішій ділянці кордону. Саме на посту «Бадалово» Берегівського району наші журналісти поспілкувалися із майбутніми охоронцями кордонів. 
 
Андрій Бернацький - курсант з Харкова - добре пам’ятає початок своєї екскурсії Закарпаттям довжиною у місяць. Каже, навіть не сподівався побачити красу Карпатських гір і таких привітливих людей. Зустріли його на посту «Бадалово», який розташований у Берегівському районі, дуже добре, як свого. Із приїздом на Закарпаття молодий курсант отримав унікальну можливість побачити на власні очі, як несуть службу справжні прикордонники. Розпорядок дня у солдата Андрія практично нічим не відрізняється від того, як він зазвичай проводить його у своєму училищі.
 
Ті самі заняття з фізичної підготовки, освоєння техніки та механізмів охорони державних рубежів і, звісно, куди без прийому їжі. Трапляються і виходи на безпосередньо ділянку відповідальності прикордонного посту. Це перша практика у молодого солдата. За час свого навчання він ще неодноразово відвідає прикордонні пости та відділи в різних регіонах країни. Адже справжній прикордонник повинен вміти захищати свою батьківщину на будь-якій місцевості і за будь-яких умов. Усього цього разу на стажування до Мукачівського прикордонного загону приїхало більше 30 курсантів. Більшість з них уже виявили бажання після завершення навчання у вишах повернутися саме на Закарпаття і продовжити службу тут.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також