На Закарпатті проходитиме фестиваль туризму «Єврокарпати»

4
0

6-8 червня

В с. Дубки, що в Ужгородському районі на Закарпатті, відбудеться фестиваль туризму «Єврокарпати», бюджет якого становить 170 тисяч гривень. Про це учора, 3 червня, під час брифінгу повідомив начальник управління з питань європейської інтеграції та туризму і курортів Закарпатської ОДА Олександр Марченко.



Як розповів О. Марченко, разом із сусідніми областями Закарпаття має намір прорекламувати Карпати. «Щоб Україна знала не лише про Крим», – прокоментував посадовець. Він також повідомив, що на фестивалі святкуватиметься День Європи. А сам фестиваль «Єврокарпати» має на меті представити увесь туристичний потенціал Закарпаття. Тут будуть ремісники, власники садиб сільського зеленого туризму, організатори різноманітних тематичних фестивалів, місцеві винороби і сировари.



Із 170 тисяч бюджету фестивалю 21 тисячу надає область, інші кошти – громадські організації та спілки.



Фестиваль відвідають консули сусідніх Закарпаттю держав, а також радник з економічних питань посла Білорусії в Україні. Саме білорусів найбільше серед туристів на Закарпатті. Для них, за словами О. Марченка, Закарпаття – велика й цікава закордонна поїздка, оскільки отримати візи до інших держав, за їхнім же зізнанням, надто важко.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також