На Закарпатті пропонують відновити СЕЗ

17
3

Запровадження в Україні режиму спеціальних економічних зон і територій пріоритетного розвитку поновить приплив інвестицій, створить додатковий товарообіг та робочі місця.

Зокрема, нині в державі доцільно створити три СЕЗ: на Закарпатті, у Харкові та в Одесі, повідомив директор департаменту національних проектів Державного агентства з питань інвестицій та управління національними проектами України Юрій Гусєв на презентації книги "Вітчизняний досвід і світова практика СЕЗ і ТПР", у якій експерти виклали результати трирічної наукової роботи, передає Укрінформ.

"У рамках дослідження пропонується реалізувати три економічні зони. Експортно-орієнтована економічна зона на Закарпатті дозволить залучити європейські виробничі компанії. Науково-технологічна зона може бути створена в Харкові, саме там сконцентрований науковий потенціал країни. Торговельною зоною може бути Одеський порт", - зазначив Гусєв.

Однак, за його словами, для запровадження режиму СЕЗ є кілька важливих умов: чітко контрольована і прозора система, обмежена кількість територій і їх жорстка спеціалізація.

"Обмеженість держбюджету не може стимулювати в необхідних обсягах територіальний чи галузевий розвиток, а створення спеціальних умов дозволить Україні запропонувати конкурентоспроможні умови інвесторам. Ці умови не потребують додаткових видатків з бюджету і створюють новий клімат в окремих точках", - зазначив експерт.

Коментарі

0
007

Ага Спеціальні Еміграційні Зони

П
Перке

Спеціальні економічні Сосни

С
СЕЗ

"На Закарпатті пропонують відновити СЕС" - санепідемстанції чи спеціальні економічні сони? :)

Читайте також