На Закарпатті пропонують впорядкувати питання утримання домашніх собак та котів

10
16

З метою врегулювання питань, що стосуються утримання домашніх собак та котів, на Закарпатті ініціюють затвердження місцевими радами Закарпаття правил утримання домашніх собак та котів, що стосуватимуться відповідних міст та районів краю.

Зокрема, передбачається:

- затвердження порядку утримання та використання домашніх собак та котів;

- визначення ступеню небезпечності (соціальної адаптованості) домашніх собак та котів в умовах населених пунктів;

- чітке визначення та затвердження прав та обов'язків власників домашніх тварин;

- забезпечення належного епізоотичного та санітарно–епідеміологічного стану на території міст та районів;

- врегулювання питання бездоглядних та безпритульних тварин на вулицях населених пунктів Закарпаття;

- забезпечення контролю у сфері утримання домашніх собак та котів, та контролю за обов’язковим виконанням власниками тварин вимог, передбачених правилами;

- забезпечення належних умов для гармонійного співіснування людей та тварин.

«На сьогодні проблеми, пов'язані з утриманням домашніх тварин, існують. І це зовсім не дріб'язкові проблеми. Когось турбують питання, що стосуються їхніх домашніх улюбленців, хтось не може владнати конфліктні моменти, що стосуються сусідських тварин, а когось турбує присутність безпритульних та бездоглядних собак на вулицях. Особливо міській владі слід зважати на останнє питання, й завжди тримати його під контролем», - зазначили єдиноцентристи ЗОО ЄЦ.

В Єдиному Центрі переконані, що усі проблемні питання можна вирішити. Просто треба розпочати це робити, і займатися цим постійно. Закон України "Про захист тварин від жорстокого поводження" передбачає, що правила утримання домашніх тварин установлюються органами місцевого самоврядування. Та як у нас в країні часто буває, це лише просто написані в законі слова, а потрібно, щоб це не було лише словами, але й було так насправді. Тому Єдиний Центр ініціює прийняття правил утримання домашніх собак та котів в населених пунктах Закарпаття, на основі яких вимагатиме навести лад у цій сфері.

Прес-служба Закарпатської обласної організації Єдиного Центру

Коментарі

ВД
Віталя до Для Віталія

Не відкладай на завтра те що можна зробити сьогодні !

ВД
Віталя до До Виталия

Не зрозумів! Ти хоча б прочитав чи прочитала що я писав? А на рахунок любові то навчись любити і поважати в першу чергу людей, бо хто не вміє любити інших людей, той не любить взагалі нічого в світі крім СЕБЕ !

ДВ
Для Віталія

Omnia tempus habent

ДВ
до Виталия

короче тебе насрать на братьев наших меньших..А НАМ , КТО ЛЮБИТ ПРИРОДУ, ЖИВОТНЫХ, ПТИЦ,ДЕРЕВЬЯ, РЕКИ И ОЗЕРА БОЛЬШЕ ЧИМ ГРОШИ...НАСРАТЬ НА ВАС, ГОТОВЫХ УНИЧТОЖИТЬ ВСЕ ЖИВОЕ НА ПЛАНЕТЕ!!!

ВД
Віталя до Для Віталія

Ніякого сарказму!!! Ссилочку на текст в студію

Z
Zoli

С теми тараканами ,что у тебя в голове ,произойдёт качественный прирост популяции ...

Z
Zoltan

А что будет с тараканами?

ДВ
Для Віталія

Правила утримання тварин займають не одну сторінку друкованного тексту,зокрема по бійцівським породам там більше сторінки. Ваш сарказм неумістний.

ДО
до останего

фосо- переводиться как ху-во.Я захищаю их хорошо. Дворняги никого и никогда не ели. В основном кусают бойцовские псы. БЕЗДОМНЫХ ЖИВОТНЫХ ОБИЖАТЬ НЕЛЬЗЯ!!!!!!!ЭТО ДОЛЖНЫ ЗАПОМНИТЬ ВСЕ!!!!! здесь не хватает главного пункта: -усилить уголовную ответственность за жестокое обращение с животными!!! как в Европе....попробуй копни собаку или кошку...или бабла выложишь кучу или сядешь.. мы же у Европу идем..не?

РГ
Робін гуду

та пускай той пес якого ти так фосо захищаєш ізість тя богати та потім будеме відіти што вкажеш на то

В
Віталя

Треба спочатку виконати пункт 5, тобто врегулювати питання з бездомними тваринами, а потім братись за домашніх. Далі зауваження - написати конкретні дії, які передбачаються!!! А у вас одна "водичка". Наприклад моя конкретна пропозиція: ЗАБОРОНИТИ утримання собак бійцівських порід в домашніх умовах, визначити місця для вигулювання собак і місця де вигулювання категорично заборонено, визначити список штрафів за порушення цих норм, визначити відповідальних осіб, які відповідають за реалізацію всього написаного (не орган а саме осіб,бо будуть скидати все на попірідників))))

РГ
робин гуду

100%

РГ
робин гуд

кто будет обижать бездомных животных-пусть лучше вешается.

9
911

Да да,это именно то с чего надо начать в нашем "варыше" :)

ДI
До Iвана

Дуже остроумно

І
Іван

А нащот свинарників та кіз у містах хто вирішує !

Читайте також