На Закарпатті проведуть навчання збройних сил країн ЄС і НАТО

15
0

Верховна Рада схвалила допуск збройних сил країн ЄС і НАТО на територію України для проведення спільних навчань. За відповідний закон проголосувало 235 народних депутатів.

В.о. міністра оборони України Михайло Коваль повідомив , що цьогоріч на території України пройдуть вісім багатонаціональних навчань

У навчаннях візьмуть участь військовослужбовці країн ЄС і НАТО, а саме: 2500 військовослужбовців України, а також приблизно така ж кількість військових з країн-партнерів, а саме 17 країн.

Коваль додав, що навчання будуть припускати « участь та підготовку в міжнародних операціях із забезпечення миру і безпеки, гуманітарних та пошукових операцій , як на суші, так і на воді, а також захисту українських кордонів».

Цей закон відповідає закону про позаблоковий статус України.

Заступник голови комітету з питань нацоборони Олександр Кузьмук зазначив , що навчання проводитимуться з травня по листопад 2014 року. 

«Навчання проводитиметься на півдні, на Миколаївщині , в акваторії Чорного моря , на заході України , на Ужгородському полігоні , у Львові. На п'яти аеродромах і двох військових авіаційних полігонах. Хочу підкреслити , що в навчаннях братимуть участь військові берегової охорони і піхотинці з Криму. Їм буде що розповісти своїм колегам з інших країн», - сказав Кузьмук.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також