На Закарпатті проводиться політика співпраці із закордонними українцями

12
0

в Ужгороді проходила науково-практична конференції

`Реалізація в Закарпатській області державної політики співпраці із закордонними українцями: стан, проблеми, перспективи` - така тема міжнародної науково-практичної конференції, що відбулася в Ужгороді. У ній взяли участь керівники області, дипломати, науковці, представники українських громадських організацій із сусідніх країн, що входять до Карпатського єврорегіону.

Вітаючи учасників конференції, голова Закарпатської обласної держадміністрації Олег Гаваші та голова облради Михайло Кічковський розповіли, що в області затверджено Регіональну програму співпраці із закордонними українцями на період до 2010 року. Нового відтінку державна політика взаємодії із закордонними українцями набуває у зв`язку із вступом найближчих сусідів у Євросоюз /а там проживають майже 400 тисяч етнічних українців/. Керівники області подарували представникам зарубіжного українства бібліотечки книг вітчизняних авторів.

Учасники конференції взяли часть в обласному фольклорно-етнографічному фестивалі `Ми - діти твої, Україно!`, що проведено під орудою оргкомітету міжнародного заходу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також