На Закарпатті проводиться щеплення птиці

15
0

Аби запобігти пташиному грипу та хворобі Ньоюкасла

На виконання заходів щодо запобігання занесення високопатогенного грипу птиці та мінімізації наслідків можливої пандемії грипу спеціалістами державної ветеринарної служби Мукачівського району постійно обстежуються та взяті під посилений контроль та нагляд дворогосподарства населення, де утримується птиця. За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, у лютому проведено карантинування завезених в СТОВ «Гузенд» 1000 (тисячі) голів курчат одноденного віку з села Петрово Виноградівського району.

Щомісячно упродовж першого кварталу 2007 року для проведення моніторингових лабораторних досліджень на можливу циркуляцію вірусу грипу серед птахів, відбирався та направлявся в обласну лабораторію держветмедицини матеріал. За три місяці поточного року направлені проби матеріалу від 197 домашніх та одного дикого птаха. Результати експертиз щодо високо патогенного грипу птиці негативні.

З початку року щеплення птиці проти хвороби Ньюкасла проводилась в 38 населених пунктах району, всього щеплено за цей період 103077 голів птиці, повідомили із сектору зв’язків з громадськістю Мукачівської РДА

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також