На Закарпатті пройшла олімпіада з астрономії

10
0

Відповідно до спільного наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Національної Академії педагогічних наук України від 28.02.2012 р. № 234/28 «Про проведення ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та фінальних етапів турнірів у 2011/2012 навчальному році» у м.Ужгороді Закарпатської області з 26 до 30 березня 2012 року проходила олімпіада з астрономії.

 

IV етап ІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії проходив в Ужгородській загальноосвітній спеціалізованій школі-інтернаті з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради (директор – Олена Тимофіївна Іщенко), адміністрація якого забезпечила учасників олімпіади як проживанням у гуртожитку так і здоровим харчуванням. Конкурсні змагання учасників олімпіади проходили у просторих, світлих класних кімнатах з усім необхідним обладнанням для успішного виконання завдань.
 
Як зазначив на урочистій церемонії закриття олімпіади, яка проходила 30 березня в Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості "ПАДІЮН" (директор – Світлана Іванівна Ганущина), голова журі, директор Львівської астрономічної обсерваторії, доктор фізико-математичних наук Богдан Степанович Новосядлий, членам журі і оргкомітету також були створені належні умови для роботи. Дуже сумно, що ці чудові дні на гостинній закарпатській землі так швидко минули. 
 
Богдан Степанович відзначив хорошу підготовку, глибокі та ґрунтовні знання учасників олімпіади. Серед кращих він виділив команди Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Івано-Франківської, Львівської, Донецької областей та міста Києва.
 
І ось настала урочиста мить нагородження учасників та призерів олімпіади. Як і в будь-якому змаганні не всі стали переможцями, але представляти свій край, рідну школу на IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад вже почесно.
 
Відповідно до чинного Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідних робіт та конкурси фахової майстерності вирішено нагородити дипломами 26 учасників олімпіади: дипломами І ступеня 5 учнів, II ступеня - 8 учнів, III ступеня - 12 учнів.
 
Зі сцени ПАДІЮНу переможців та учасників олімпіади також вітали координатор від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Оксана Михайлівна Вернидуб, начальник відділу Інституту інноваційних технологій і змісту освіти та автор підручника з астрономії для 10-х класів М.П. Пришляк.
 
Виступаючи на урочистостях, заступник начальника управління освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації Ганна Іванівна Сопкова зазначила, що незважаючи на ті проблеми, які стоять сьогодні перед вчителями астрономії, 84 навчальні заклади України мали за честь бути представленими на IV етапі ІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади. 
 
Ганна Сопкова запросила на сцену Івана Клімчука з Волинської області, який самостійно готувався до олімпіади. Та найбільше овацій отримав Роман Солецький – дипломант ІІІ ступеня, учень 6 класу Одеської приватної спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів "Гармонія", якому Ганна Іванівна побажала з часом посісти місце директора астрономічної обсерваторії.
 
Наступна олімпіада з астрономії відбудеться в м.Києві. Отже, на завершення урочистостей закарпатці передали столиці символічну естафету.
 
Для учасників та гостей художні колективи ПАДІЮНу підготували незабутній концерт.
 
Переможців можна переглянути тут.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також