На Закарпатті пройшла олімпіада з фізики

14
0

День у день у Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти вирують пристрасті інтелектуального суперництва. 96 учнів 8-11 класів загальноосвітніх шкіл області виборювали кращих знавців фізики.

 

Заступник директора інституту, кандидат фізико-математичних наук, професор В.Химинець, відкриваючи олімпіаду, привітав її учасників. Він відзначив, що більшість з них вже визначила вектор свого руху, розвитку. Це наука, яка є і буде затребувана, яка визначатиме подальший розвиток планетарного суспільства, науки, техніки.
 
Голова журі, декан фізичного факультету УжНУ, доктор фізико-математичних наук, професор В.Лазур теж виразив впевнення, що нинішні учасники олімпіади – майбутні творці новітніх технологій, відкриттів, наукових досліджень. Адже багато хто з випускників УжНУ, які успішно працюють нині в дослідних інститутах, наукових центрах не тільки України, а й Європи, США, Азії, теж починали з перемоги на шкільних олімпіадах. 
 
Один з колишніх учасників – методист методичного центру обласного управління освіти і науки облдержадміністрації М.Данашевський побажав школярам успіхів і удачі.
 
Члени журі розглянули і оцінили теоретичні викладки юних фізиків, описи проведених ними експериментів та визначили претендентів на участь у ІV етапі учнівських змагань.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також