На Закарпатті пройшов ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з історії

13
0

22 січня в стінах Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії.

Даний навчальний предмет – найулюбленіший для більшості школярів. На історії, як і на футболі, знаються майже всі. Та серед такого широкого загалу знавців є лідери, справжні «зірки», що заявили про себе на міських і районних учнівських олімпіадах.

- Ви вже переможці, ви вже завоювали певні висоти з цієї цікавої і важливої дисципліни, - відкрив ІІІ етап змагань заступник директора з навчально-виховної роботи Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти В.М. Петечук. Команда юних істориків гідно представляє нашу область. Щороку вони виборюють призові місця. І на цей раз випускники Мукачівського ліцею Андрій Кулик, Хустської гімназії-інтернату Анатолій Андрійцьо, Ужгородської ЗОШ №15 І-ІІІ ст. Віталій Трачук підтвердять, що вони не випадково стали призерами ІV етапу минулого року. Наполегливо і настирливо, сходинка за сходинкою піднімалися вони до успіху, визнання, перемог, починаючи з 8-го класу.

Голова журі, проректор з науково-педагогічної роботи і перспектив розвитку, завідувач кафедри історії України історичного факультету Ужгородського національного університету, доктор історичних наук, професор Р.А. Офіцинський та головний спеціаліст відділу вищої та професійно-технічної освіти департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації В.С. Телеп, підкреслили, що олімпіада – це серйозне випробування перед зовнішнім незалежним оцінюванням знань, що імідж, слава і визнання історичної науки твориться саме в таких змаганнях, суперництві найкращих, найосвіченіших. А загартовані характер і воля допоможуть юним знавцям історії стати гідними студентами, примножити славу вітчизняної науки.

Функції експерта-консультанта покладені на методиста історії ЗІППО Ю.Ю. Шимона.

Цьогорічна олімпіада вже теж стала історією, однією з сотні тисяч подій. Але для кожного її учасника – неповторною і незабутньою миттю.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також