На Закарпатті прикордонники затримали 16 нелегалів

4
0

за допомогою місцевих жителів Грушево

Нелегалів, які переховувалися в підвалі дачного приміщення на околиці закарпатськогосела Грушево, затримали вчора прикордонники Мукачівського загону, повідомили УКРІНФОРМу з Держприкордонслужби. Інформацію про те, що там переховуються підозрілі особи, прикордонники отрмали від місцевих жителів. У підвалі правоохоронці виявили 9 громадян Індії віком від 16 до 35 років. Під час подальших пошукових заходів за допомогою службового собаки їм вдалося затримати ще 7 нелегалів - громадян Пакистану віком від 17 до 25 років, які прямували до кордону з Румунією.

Затриманих доставили до прикордонного підрозділу. Як з`ясувалося, до України вони потрапили з Росії. За незаконний перетин кордону кожен з іноземців заплатив від 12 до 15 тисяч доларів США. За ці кошти до прикордоння їх везли в закритих кузовах, їсти їм приносили люди в масках. Зі слів затриманих, один з провідників зламав замок дачного приміщення, де їм запропонували перечекати. Потім туди зазирнула невідома особа, і пакистанці, мабуть злякавшись, вирушили до кордону, а індійці залишилися в підвалі де й дочекалися правоохоронців.

Всього, з початку року співробітники Державної прикордонної служби України виявили близько 14,5 тисячі незаконних мігрантів майже 1500 з них затримали під час спроби незаконного перетину кордону поза пунктом пропуску.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також