На Закарпатті Пшонка провів нараду прокурорів

6
0

Сьогодні, 12 січня, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка перебував на Закарпатті, де відбулась Колегія прокурорів Закарпатської області та нарада прокурорів областей західного регіону.

Генпрокурор заслухав звіти прокурорів міст та районів Закарпаття, а також провів нараду прокурорів областей західного регіону на тему «Законність у західних регіонах України». У ній взяли участь прокурори Івано-Франківщини, Тернопільщини, Рівненщини, Львівщини, Волині, Чернівеччини.

Як зазначив Генпрокурор, його сьогоднішнє перебування на Закарпатті було заплановане в робочому графіку, оскільки за собою він закріпив Закарпатську область і АР Крим. Відтак, його візит до Криму заплановано на 20 січня.

За словами Віктора Пшонки, Закарпаттям він задоволений, але є низка недоліків у роботі місцевої прокуратури. Зокрема, високий рівень злочинності, недоліки прокурорського нагляду за розкриттям злочинів, а також те, що багато злочинів в області скоюють неповнолітні. Крім того, за його словами, послаблено прокурорський нагляд за розслідуванням кримінальних справ та оперативно-розшукову діяльність, а також не задіяна прокурорська правозахисна функція у земельних відносинах.

За словами Генпрокурора, через 3 місяці на Закарпаття прибуде робоча бригада Генпрокуратури з перевіркою ситуації.

Як зазначив Віктор Пшонка, зараз по всій Україні відбуваються наступаючі дії на корупцію і розмах корупції: «Те, що відбувається в Україні треба припинити: напівшляху ніхто не буде зупинятись. Всі рівні перед законом, і є як кримінальні справи щодо уряду попереднього, так і щодо уряду нинішнього», - зазначив В. Пшонка.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також